Sevärdheter

Nordirland ståtar med många sevärdheter på i städerna och ute på bygden. Att resa till Nordirland ger många härliga minnen både av dess historia och kulturella värde. I Belfast hittar vi en hel del byggnader som är väl värt ett besök. Nedan listar vi några som inte får missas.

Belfast Slott
Slottet, som uppfördes år 1870, ligger beläget på de så kallade Cave Hill kullarna och har en lång historia bakom sig. På slottet finns bland annat museum där man kan guidas genom slottets historia men även andra intressanta händelse i Belfast. Här finner man även en bedårande utsikt över Belfast med omgivningar och är väl värt ett besök.

St Annes Cathedral
En annan välbesökt sevärdhet är katedralen St Annes Cathedral. Här kan man njuta av vacker arkitektur varvat med fantastiska väggmålningar.

Vid katedralkvarteren finns det dessutom massor av moderna barer, restauranger och gallerier. En promenad kring dessa kvarter är även det en minnesrik upplevelse av Belfast moderna områden. Dessutom är stämningen hög, ölen kall och sällskapet alldeles förnämligt.

Guidade turer
Det finns många guidade turer som är värda att delta i. Några av dessa är bland annat en dagstur till Giants Causeway där man kan uppleva tusentals sexkantiga basaltstenar som skapats och formats av underjordiska vulkanutbrott för c:a 60 miljoner år sedan. Till Giants Causeway går det dagsturer.

Är man intresserad av den ädla drycken whiskey kan man besöka världens äldsta destilleri i Bushmills. Även hit anordnas dagsutflykter.

En guidad tur i västra Belfast där man både kan ta del av de politiska målningarna, historia och se uppdelningen mellan katolska och protestantiska bossättningarna rekommenderar. Här kan man få en inblick i de konflikter som tidigare rådde på Nordirland. Området är idag lugnt utan våldsinslag dock finns vissa militanta områden kvar så vis försiktighet bör iakttas under kvälls och nattid.

Botaniska Trädgården
I Belfast botaniska trädgård kan man promenera i välansade grönområden. Här finns även en möjlighet att koppla av med en picknick i ett fantastiskt grönområde. I parken finner man även massor av exotiska växter i alla möjliga storlekar.

Fotboll
Det spelas förstås även fotboll på Nordirland och ett av de mer kända lagen är bland annat Glentoran FC som spelar sina hemmamatcher på The Oval. Det är en upplevelse att se fotboll på plats men tänk på att det kan gå hett till mellan varven. Vill man se fotboll men under andra former rekommenderas Englands största pub The Botanic Inn. Här samlas fotbollsfantaster för att se fotboll, dricka öl och umgås.

Booking.com