5 måsten för turister

Giant’s Causeway
Giant’s Causeway är ett område beläget på Antrimkusten. Området består av c:a 40 000 svarta polygonformade basaltstenar. Området och stenarna är ett resultat av ett underjordiskt vulkanutbrott som skedde för c:a 60 miljoner år sedan. Stenarna, som är sexkantiga, är alla samlade i tusentals och går längst kustklipporna och försvinner ned i havet.

Giant’s Causeway är en mäktig klippformation som har massor av legender och historier kring sig. Bland annat berättas en sägnen om hur en jätte vid namn Finn MacCool byggde en bro över till den skotska ön Staffa där han kunde träffa sin käraste.

Giant’s Causeway är ett mycket populärt turistmål och ett måste att besöka för den som reser till Nordirland.

Politiska målningar i Belfast
I västra delen av Belfast finner man en otrolig samling av politiska målningar. Över 2000 målningar finns idag dokumenterade. Fasadmålningarna är uppförda av arbetarklassen från de både läger, den katolska och den protestantiska. Här har man uttryckt sina politiska åsikter genom att måla fasader och trottoarer. Målningarna skedde i slutet på 60 talet och början på 70 talet och var inte enbart avsedda som politiska budskap. Många höjdpunkter är också memorerade genom fasadmålningar som bland annat händelser från den irländska historien. Många av målningarna föreställer avbildningar för fred och tolerans mellan de oliktänkande.

Det finns guidade turer som man kan ansluta sig till för att både få ta del av de mest kända och uppmärksammade målningarna. Detta är ett måste att besöka för den som befinner sig i Belfast.

Belfast nattliv
När man besöker Belfast är en utflykt i den trendiga och historiska pubmiljön ett måste. I Belfast finner man näst intill lika många pubar som invånare. Det finns allt från små, mysiga och traditionsenliga pubar till eleganta och trendiga barer. Överallt var man än kommer finns den irländska folkmusiken att lyssna till. Oftast live med band eller med en trevlig sammanslutning av en grupp personer som tillsammans utövar den irländska konsten att sjunga.

Belfast erbjuder även massor av historiska pubar med gedigen och mäktig pubmiljö. Det finns även guidade barrunder man kan ansluta sig till där man med hjälp av en guide tar sig runt på ett antal historiska pubar.

Utöver de traditionella och historiska pubarna finner man även ett stort antal musikpubar och diskotek med den senaste musiken. Ofta brukar man börja på en traditionell bar för att gå vidare ut i nattlivet vid stängningsdags.

W5, WhoWhatWhereWhenWhy
Reser man med barn får man inte missa ett besök på W5. W5 är ett stort upplevelsecenter där man finner massor av aktiviteter och intressanta sevärdheter. Bland annat finner man en experimentverkstad där man i flera våningar kan ta del av olika uppfinningar och testa och lära sig hur de fungerar. Väl värt ett besök. På W5 finner man också flera restauranger, biografer och en del shopping som gör att man snabbt fyller en hel dag med aktiviteter.

Hamnen i Belfast
Nere vid floden kan man ta vägen över en av alla broar och besöka de gamla skeppsvarven. I början på 1900 talet var varven stadens största arbetsgivare men har idag fått trappa ned. Här byggdes bland annat världens lyxiga fartyg, Titanic.

Booking.com