Resa till Nordirland

Till Nordirland reser man enklast med flyg. Sverige har idag flera olika flygbolag som flyger till Belfast från bland annat Landvetter och Arlanda. Det finns också lågprisalternativ från de mindre orterna i Sverige, framförallt har Ryanair flyg från Skavsta till mycket billiga priser.

Belfast Airport ligger c:a 23 km utanför staden. Från flygplatsen går det flygbussar direkt in till city. Det finns även ett flertal andra busslinjer som går ut till de olika förorterna om man inte har city som slutdestination. Bussarna går med korta tidsavstånd och resan in till city tar lite drygt 30 minuter. Från flygplatsen går det också taxi vilket passar den som snabbt vill komma fram direkt till dörren. Priserna för taxi är ungefär som i Sverige.

Vill man resa ännu billigare går det lågprisflyg till Dublin i republiken Irland. Här kan man sedan ta tåget in till Belfast vilket tar c:a 2 timmar.

Det finns även färjeförbindelser mellan Nordirland och England, Irland, Skottland eller Frankrike. Färjan är ett bra alternativ om man reser runt och kommer från eller ska till något av dessa länder. Färjan tar allt från en timme upp till några timmar beroende på resmål. Det finns också färjor som tar en ut till de olika öarna strax utanför Nordirland.

Att resa runt på Nordirland görs bäst med tåg eller långfärdsbussar. Dessa är bekväma och inte speciellt dyra. Det går också att hyra bil i någon stad och resa på egen hand. Genom att resa själv har man möjlighet att i egen takt upptäcka allt vackert som Nordirland har att erbjuda.

Inom städerna finns det goda bussförbindelser. I Belfast har man världens mest modernaste tunnelbana med hela 12 linjer. Det innebär att man kan ta sig runt hela staden med tunnelbanan. På Nordirland finns det gott med taxi. Priserna för taxi är ungefär som i Sverige.

Att hitta boende på Nordirland är enkelt. Det finns billiga vandrarhem och Hostel central placerade i de större städerna. Det finns även gott om hotell i olika standarder och prisklasser. Priserna för boende är aningen billigare är det är i Sverige. Om man reser utanför städerna kan man finna pensionat, värdshus och Bed & Breakfast på lite mindre orter eller byar. De är ofta relativt billiga och upplevelsen i de mindre byarna är ofta väldigt stor. Gästfriheten är betydligt mer än vad man är van vid och man kommer enkelt in i bekantskapen när man besöker den lokala baren eller restaurangen i byn.

Booking.com